9 november 2011

Een hommage aan Gijs

Als je in de thuiszorg werkt maak je de gekste dingen mee. Maar Gijs zal niet snel overtroffen worden. Gijs was een cliënt zonder indicatie, toch werd er zes jaar lang, zelfs in eigen tijd door het hele team intensief voor hem gezorgd. Hij is gewoon op een dag het Steunpunt aan de Reimerswaalstraat in komen waggelen, met zijn brede achterwerk en grijze pak. Al snel kende Gijs het hele team, zodra hij je aan zag komen vloog hij letterlijk op je af. Het oude brood van cliënten werd voor Gijs bewaard en het kerstdiner was, dankzij alle restjes voor deze heer een groot feest.
 
We hebben ons vaak zorgen om Gijs gemaakt. Met zijn gehavende gezicht en wispelturige gedrag was hij soms weken weg. Het hele team was opzoek naar Gijs, en ook de buurt die hem kende als Gijs van de Thuiszorg hield een oogje in het zeil. Altijd kwam hij weer terecht.
Niet lang geleden zijn we verhuisd. Gelukkig hebben cliënten en buurtbewoners de zorg voor Gijs op zich genomen. Dat ging goed, tot de zomer. Sindsdien is hij niet meer gezien. Ons team van Steunpunt Joannes de Deo kijkt nog dagelijks naar hem uit. Hopelijk eet Gijs ook dit jaar gewoon weer met ons mee van het kerstdiner. Maar we weten allemaal, dat zijn uitstapje nu wel erg lang duurt…

Een verhaal van: Sylvia de Busser - Dagoudste Zorgsteunpunt Joannes de Deo


1 opmerking:

  1. Zo hadden wij in verpleeghuis Bornholm een eend op een nest in de binnentuin. Zo vertederend!

    BeantwoordenVerwijderen